BIOGRAFIA

  • English
  • Deutsch
  • Espanol
  • Catalan

En els darrers 5 anys, el tenor Xavier Moreno ha cantat els rols principals del seu repertori operístic en nombrosos teatres internacionals de renom i rebut elogis tant per part del públic com també de la crítica. Nascut a Barcelona, estudia cant, piano i direcció coral al “Conservatori Superior del Liceu” finalitzant amb m� ximes qualificacions.
Als seus inicis forma part de la companyia del Nationaltheater Mannheim, entre 2003 i 2008, i a on desenvolupa gran part del seu repertori actual. A més, ha cantat com a convidat en teatres com ara a “l’Opéra National de Paris” (Bastille), “Gran Teatre del Liceu” (Barcelona), “Hungarian State Opera” (Budapest), Royal Opera Copenhague, “Tel Aviv Perfoming Arts Center”, “Seoul Opera House”, “Latvian National Opera” (Riga), així com als teatres d’òpera de ciutats com ara Colònia, Hannover, Dortmund, Rouen, Limoges, Maribor, Rennes, Darmstadt, Mainz o Heidelberg, entre d’altres.
Del seu repertori destaquen rols com ara Don Carlo (Don Carlo), Edgardo (Lucia di Lammermoor), Rodolfo (La Bohème), Cavaradossi (Tosca), Pinkerton (Madama Butterfly), Nemorino (L'elisir d'amore), Werther (Werther), o l’Alfredo (La Traviata), entre d’altres.
El seu repertori de concert inclouen, entre d’altres, títols com ara el Rèquiem de G.Verdi, La Creació de J.Haydn , Rèquiem y Stabat Mater de A.Dvórak, Messa di Gloria de Puccini, “The Dream of Gerontius” d’Elgar, la Petite Messe Solenelle de G.Rossini, el “Christus am Oelberge” o la 9ª Sinfonía de L.v. Beethoven, interpretats en auditoris com ara el Suntory Hall o l’Opera City Hall de Tòkio, el Beethovenhalle (Bonn), o el Tonhalle (Zürich), i amb orquestres como ara la Tokyo Philharmonic Orchestra, la Israel Symphonic Orchestra, Camerata Orchestra de Jerusalem, el Cor i Orquestra de l’Arena di Verona, l'Hamburger Symphoniker, la Bochumer Symphoniker, o la Symphonic Orchestra Haifa d’Israel entre d’altres.
Dels seus projectes recents i futurs en dest� quen per a la temporada 14/15 la interpretació del Cavaradossi (Tosca) al Staatstheater Wiesbaden (juny'15) i al Wuppertaler Bühnen. El Edgardo de la Lucia di Lammermoor a la producció del Stadtstheater Saarland (Saarbrücken) a l'Octubre del 2014 així com el seu debut com Alvaro a l'òpera "La Forza del destino", de G. Verdi, a l'Òpera de Halle (Febrer'15)
Xavier Moreno ha cantat sota la direcció musical de mestres com ara Adam Fischer, James Conlon, Hartmut Haenchen, Dan Ettinger, Frédéric Chaslin, Josep Caballe Domenech, György Ráth o Cornelius Meister.

oct'14

Nascut a Barcelona, realitza els seus estudis de piano, cant i harmonia al Conservatori Superior de Música del Liceu. Alhora estudia cant amb el professor Ferran Gimeno. Compagina, en els seus inicis a Barcelona, la seva carrera com a solista amb la direcció de cors i la pedagogia (ha estat 7 anys professor del Conservatori del Liceu).

Entre els anys 2003 i 2008, i després d'un breu pas pel Theater Trier (2002), Xavier Moreno forma part de la companyia del Nationaltheater Mannheim, a Alemanya. A més, ha cantat com a convidat en teatres com ara a “l’Opéra National de Paris” (Bastille), “Gran Teatre del Liceu” (Barcelona), “Hungarian State Opera” (Budapest), “Royal Opera Copenhague”, “Tel Aviv Perfoming Arts Center”, “Seoul Opera House”, “Latvian National Opera” (Riga), així com als teatres d’òpera de ciutats com ara Hannover, Dortmund, Rouen, Limoges, Maribor, Rennes, Darmstadt, Mainz, Halle, Wuppertal o Heidelberg, entre d’altres.

Del seu repertori destaquen rols com ara Don Carlo (Don Carlo), Edgardo (Lucia di Lammermoor), Rodolfo (La Bohème), Cavaradossi (Tosca) Pinkerton (Madama Butterfly), Nemorino (L'elisir d'amore), Werther (Werther), Alfredo (La Traviata), Lord Percy (Anna Bolena), Fernando ("La Favorita"), Duca ("Rigoletto"), Rinuccio (Gianni Schicchi), Ottavio ("Don Giovanni"), o Don Ottavio (Don Giovanni). o el Tamino (Die Zauberflöte), entre d’altres.

El seu repertori de concert inclouen, entre d’altres, títols com ara el Rèquiem de G.Verdi, La Creació de J.Haydn , Rèquiem y Stabat Mater de A.Dvórak, Messa di Gloria de Puccini, “The Dream of Gerontius” d’Elgar, la Petite Messe Solenelle de G.Rossini, el Rèquiem de W.A.Mozart, el “Christus am Oelberge” o la 9ª Sinfonía de L.v. Beethoven, interpretats en auditoris com ara el Suntory Hall o l’Opera City Hall de Tòkio, el Beethovenhalle (Bonn), o el Tonhalle (Zürich), i amb orquestres como ara la Tokyo Philharmonic Orchestra, la Israel Symphonic Orchestra, Nordungarisches Symphonieorchester, Camerata Orchestra de Jerusalem, el Cor i Orquestra de l’Arena di Verona, l'Hamburger Symphoniker, la Bochumer Symphoniker, la Israel Kibbutz Orchestra o la Symphonic Orchestra Haifa d’ Israel entre d’altres.

També ha estat convidat pel Haydn-Festspiele, a Eisenstadt (Austria), l'estiu de 2004, per cantar el paper de Nencio a l'òpera de J.Haydn "L'infedelta delusa", sota la direcció d'Adam Fischer; pel Ruhr Triennale, per cantar el paper de Schubert a la producció de Hans Neuenfels "Schumann, Schubert und der Schnee", l'estiu de 2005, (en coproducció amb la Komische Oper Berlin i representada també a Berlin el 2006), aixi com pel Wroclaw Opera Festival, a Polònia, l'estiu de 2007, per interpretar el paper de Nemorino, a la producció de Michal Znaniecki de "l'Elisir d'Amore".

Dels seus projectes recents i futurs en dest� quen el seu debut a l’òpera de Colonia, interpretant el Cassio,
a la nova producció d’Otello de G.Verdi, junt amb cantants com ara José Cura i sota la direcció de Will Humburg (juny 2014), així com el debut del rol Cavaradossi, de l’òpera de Puccini Tosca, la temporada 14-15, al Staatstheater Wiesbaden i al Wuppertaler Bühnen.

Dels seus darrers projectes en destaquen la gira de concerts a Holanda, amb la Het Gelders Orkest (set’13), el seu debut a l’Òpera de Maribor (Eslovènia), al juny de 2012, fent-hi el rol d’en Nemorino de l’Elisir d’Amore; la producció de Don Carlo, des del novembre de 2012 al teatre de la ciutat alemanya de Hagen; així com la sèrie de concerts, al gener de 2013, de l'obra "Petite Messe Solenelle" de Rossini a Tòkio, amb la "Tokyo Philharmonic Orchestra".

Xavier Moreno ha cantat sota la direcció musical de mestres com ara Adam Fischer, James Conlon, Hartmut Haenchen, Dan Ettinger, Frédéric Chaslin, Josep Caballe Domenech, Will Humburg, György Ráth o Cornelius Meister.

Abr'14

Downloads

Highlights last years


Suelo. Nada más.
Suelo. Nada menos.
Y que te baste con eso.
Porque en el suelo los pies hincados,
en los pies torso derecho,
en el torso la testa firme,
y allá, al socaire de la frente,
la idea pura y en la idea pura
el mañana, la llave
-mañana- de lo eterno.
Suelo. Ni más ni menos.
Y que te baste con eso
(Pedro Salinas)