BIOGRAFIA

  • English
  • Deutsch
  • Espanol
  • Catalan

En els darrers 5 anys, el tenor Xavier Moreno ha cantat els rols principals del seu repertori operístic en nombrosos teatres internacionals de renom i rebut elogis tant per part del públic com també de la crítica. Nascut a Barcelona, estudia cant i piano al “Conservatori Superior del Liceu” finalitzant amb màximes qualificacions.

Als seus inicis forma part de la companyia del Nationaltheater Mannheim, entre 2003 i 2008. Des de llavors ha cantat com a convidat en teatres com ara a l´Opéra National de Paris (Bastille), Teatro Real (Madrid), Gran Teatre del Liceu (Barcelona), Teatro Solís (Montevideo), Òpera nacional d´Hongria (Budapest), Royal Opera Copenhague, Òpera de Strasbourg, Tel Aviv Perfoming Arts Center, Seoul Opera House, Òpera nacional de Letònia (Riga), Teatre nacional de Croàcia (Split), així com als teatres d´òpera de ciutats com ara Berna, Colònia, Leipzig, Hannover, Wiesbaden, Augsburg, Karlsruhe, Dortmund, Saarbrücken, Rouen, Limoges, Maribor, Rennes, Darmstadt, Halle, Mainz, Heidelberg o al Ruhrtriennale entre d´altres.

Del seu repertori actual destaquen rols com ara Don Alvaro (La Forza del destino), Cavaradossi (Tosca), Don José (Carmen), Pinkerton (Madama Butterfly), Werther (Werther), Don Carlo (Don Carlo), Gabriele Adorno (Simon Boccanegra), Edgardo (Lucia di Lammermoor), Rodolfo (La Bohème) o Alfredo (La Traviata), entre d´altres.

El seu repertori de concert inclouen, entre d´altres, títols com ara el Rèquiem de G.Verdi, La Creació de J.Haydn , Rèquiem y Stabat Mater de A.Dvórak, Messa di Gloria de Puccini, “The Dream of Gerontius” d´Elgar, la Petite Messe Solenelle de G.Rossini, el “Christus am Oelberge” o la 9ª Simfonia de L.v. Beethoven, interpretats en auditoris com ara el Suntory Hall o l´Opera City Hall de Tòkio, Berlin Konzerthaus, Philharmonie (Colonia), el Beethovenhalle (Bonn), o el Tonhalle (Zürich), i amb orquestres como ara la Tokyo Philharmonic Orchestra, la Israel Symphonic Orchestra, Camerata Orchestra de Jerusalem, el Cor i Orquestra de l´Arena di Verona, l´Hamburger Symphoniker, la Bochumer Symphoniker, l´Orquestra Simfònica de Berna o la Symphonic Orchestra Haifa d´Israel entre d´altres.

Març ´19

Downloads

Highlights last years

2017/2018/2019

TOSCA (Cavaradossi)
-TEATRO SOLIS MONTEVIDEO
-OPER LEIPZIG
-STAATSTHEATER HANNOVER -STAATSTHEATER WIESBADEN

BEATRIX CENCI, Ginastera (Orsino)
-OPÉRA NATIONAL DU RHIN STRASBOURG

WERTHER (Werther)
-STAATSTHEATER AUGSBURG

SIMON BOCCANEGRA(Alvaro)
-THEATER HAGEN
-STAATSTHEATER KARLSRUHE

LA FORZA DEL DESTINO (Alvaro)
-NATIONAL THEATER SPLIT (HR)
-STAATSTHEATER HANNOVER -OPER HALLE

CARMEN (Don José)
-KONZERT THEATER BERN -STAATSTHEATER HANNOVER -OPER HALLE

MADAMA BUTTERFLY (Pinkerton)
OPER LEIPZIG

LUCIA DI LAMMERMOOR (Edgardo)
OPER LEIPZIG
STAATSTHEATER SAARBRÜCKEN

OTELLO (Cassio)
TEATRO REAL MADRID


Suelo. Nada más.
Suelo. Nada menos.
Y que te baste con eso.
Porque en el suelo los pies hincados,
en los pies torso derecho,
en el torso la testa firme,
y allá, al socaire de la frente,
la idea pura y en la idea pura
el mañana, la llave
-mañana- de lo eterno.
Suelo. Ni más ni menos.
Y que te baste con eso
(Pedro Salinas)